Fakta Menarik Mengenai Teh dan Berat Badan

RSS

 

 .

Air kosong tak mempunyai kalori. Kalau minum banyak-banyak pun tak apa. Akan mempercepatkan lagi penurunan berat badan sebab badan akan memproses air kosong tadi. Dan setiap kali badan proses air, ia tetap membakar lemak kerana perlukan tenaga.

Ramai yang cakap tak boleh minum air kosong banyak-banyak, nak termuntah. Ok takpe. Mulai hari ni boleh start minum teh. Sebab teh pun tak ada kalori. TAPI, JANGAN TAMBAH GULA ATAU SUSU!

Berbeza dengan teh herba, terutamanya yang berasaskan buah-buahan (macam teh Lipton ada perasa mangga, perasa lemon), yang dibuat dengan ekstrak atau kepingan sebenar buah-buahan. Ok teh jenis ni ada kalori. Jangan minum teh jenis ni kalau nak turunkan berat badan.

 .

☕ Black tea/teh hitam ada lebih banyak kafein dan antioksidan yang menurunkan berat badan. Lebih segar mata kalau ambil teh jenis ni.

 .

☕ Green tea/teh hijau ada sedikit kaffein tapi ada antioksidan yang sangat tinggi. Berat badan dan kolesterol juga cepat turun. Sebab tu green tea ni ada dalam kedua-dua produk GC Plus dan Nutrijuice.

 .

Related Posts

Previous Post Next Post

  • Diana Ishak