Tanda-tanda yang muncul pada wajah tak semestinya berkait-rapat dengan masalah kulit. Ada penyakit yang anda tak tahu.

Tanda-tanda yang muncul pada wajah tak semestinya berkait-rapat dengan masalah kulit. Ada penyakit yang anda tak tahu.

 

Selalunya, bila tanda-tanda 'pelik' timbul kat muka, kita selalu kaitkan dengan masalah kulit. Tapi, tak semuanya berkisar tentang kulit saja. Tak semua yang timbul kat muka tu boleh dirawat dengan skin care dan kolagen, sedangkan ia mungkin melibatkan kesihatan dalaman. Dari wajah saja dah boleh tau apa sebenarnya yang sedang berlaku dalam tubuh badan. Cuba check peta wajah ni and lihat ada tak tanda-tanda di pada diri korang.

1. Garisan mendatar di dahi
Adalah berpadanan dengan usus dan kolon. Ia menunjukkan masalah penghadaman, pengambilan cecair, gula dan lemak yang berlebihan.

2. Garis menegak di antara kedua belah mata.
Adalah berpadanan dengan hati atau limpa yang lemah.

3. Lingkaran sekitar iris mata.
Kolesterol tinggi dalam darah.

4. Crow’s feet.
Akibat limpa atau hati yang lemah dan penglihatan yang terjejas.

5. Lingkaran hitam di bawah mata.
Adalah berpadanan dengan buah pinggang. Menunjukkan water retention.

6. Merah di hujung hidung.
Jantung yang berkerja terlalu kuat.

7. Alur menegak yang dalam di kedua-dua belah mulut.
Menunjukkan kelemahan dalam sistem pembiakan.

8.Bintik pada bibir.
Bintik berwarna putih : kolon yang dijangkiti parasite.
Bintik berwarna biru keunguan : pencernaan yang lemah, sembelit.

9. Garis rahang yang tak sekata.
TMJ disease (Temporomandibular joint)

10. Double chin.
Fungsi tiroid yang lemah.

Diana Ishak
Read more
Jangan burukkan ekzema anda dengan makanan-makanan ini!

Jangan burukkan ekzema anda dengan makanan-makanan ini!

 

Ada yang mengadu, dah cuba macam-macam cara, dah berhabis beli macam-macam ubat tapi eczema tetap tak sembuh.

Eczema memang tak boleh diubati.
Tapi boleh dikurangkan kerengsaannya.

Terdapat banyak cara untuk mengawal eczema.
Kebanyakan yang mengidap atopik ekzema semasa kanak-kanak, akan mendapati perubahan yang semakin baik seiring dengan pertambahan usia. Mengikut kajian, seramai 75% akan mengalami pengurangan eczema apabila meningkat remaja.

Walaubagaimanapun, mereka yang mengidap eczema akan kekal mempunyai kulit kering dan sensitif. Elakkan dari makan makanan dalam gambar dan menggunakan sabun yang terlalu banyak buih.

Diana Ishak
Read more
MINUMAN BOTANI PERTAMA DI MALAYSIA MENGGUNAKAN HERBA TERMAHAL DI DUNIA.

MINUMAN BOTANI PERTAMA DI MALAYSIA MENGGUNAKAN HERBA TERMAHAL DI DUNIA.

 

MINUMAN BOTANI PERTAMA DI MALAYSIA MENGGUNAKAN HERBA TERMAHAL DI DUNIA.

Minuman botani berasaskan ekstrak bahan semulajadi seperti :
◘ lemon
◘ delima
◘ epal
◘ kurma
◘ habatussauda
◘ madu
◘ bawang putih
◘ dan herba TERMAHAL DUNIA iaitu zafaran.

Disyorkan diambil oleh :

--> yang kencing tak puas, buang air besar tak berapa lawas, penat meneran je tapi output tak memuaskan.

--> kakak-kakak dan abang-abang yang kandungan koleztrol mencanak-canak naik.

--> adik-adik yang semput mencungap-cungap bila banyak minum ais.

--> sedara dan sedari yang selalu sakit ulu ati dan pedih-pedih perut.

--> manjang je sakit belakang, sakit kaki, letih 24 jam.


Boleh lihat di ruangan komen apa kelebihan minuman botani ni ok?

Kalau nak beli dari agen-agen pun boleh. Kat bawah ni senarai agen-agen.
.
[KUALA LUMPUR]
Fariza . 019-6428422 . Setiawangsa/Wangsa Maju
Suhaila . 013-3656700 . Gombak/Wangsa Maju/Keramat/KLCC/ Semarak/SOGO
Razitah . 012-6035997 . KLCC/Jln Perak/Jln Sultan Ismail/Jln Raja Chulan & sekitarnya
Dee Ramliey . 013-6738492. KRAFTANGAN Jalan Conlay
Iqbal . 019-2699001 . PPUKM


[SELANGOR]
Nadiah . 016-3910108 . Selayang/FRIM/Kepong
Rohaya . 012-3074558 . Puchong/Cyberjaya
Sarah . 012-3582950 . Sg Buloh
Azlinda . 013 595 2599 . Sg Buloh
Jasmin . 014-6668872 . Puncak Alam/Meru/Saujana Utama
Azlila . 019-3598733 . Universiti Malaya/PJ/Subang Jaya
Dahlia . 019-2244646 . Bandar Baru Bangi
Rasyidah . 012-9632447 . Sepang/Bandar Salak Tinggi
Baiti . 012-9638344 . Bangi/Kajang
Asliah . 019-2511448 . Subang Bestari/Kota Damansara/Bkt Damansara/Sri Hartamas
Azma . 017-6574910 . Serdang/Ampang/Setiawangsa/Wangsa Maju


[PUTRAJAYA]
Rohaya . 012-3074558


[NEGERI SEMBILAN]
Nurul Ain . 012-2090819 . Seremban/Seremban 2/Senawang/Ampangan
Rasyidah . 011-28801721 . Nilai


[MELAKA]
Nadiah . 019-4092441/019-4493751 . Jasin/Merlimau/Ayer Keroh/Durian Tunggal & Bandar Melaka


[JOHOR]
Amy . 013-713 0042 . JB/Tebrau/Ulu Tiram
Azrul . 013-3713153 . Gelang Patah


[PERAK]
Lydia . 013-4565858 . Taiping


[PERLIS]
Che Naimah . 012-4013490 . Kangar/Arau/Kuala Perlis


[PULAU PINANG]
Fathehah . 010-4048696 . Bhgn pulau
Azizah . 013-4412324 . Seberang Perai/Penang/Bandar Perda


[PAHANG]
Ehsan . 012-4905253 . Kuantan
Elya . 019-3419441 . Indera Sempurna/Tanjung Lumpur/Gambang/Pandan/Pekan


[KEDAH]
Imah . 012-4013490 . Alor Setar/Jitra/Changlun
Kak Azizah . 013-4412324 . Sungai Petani


Kalau takde agen yang berhampiran korang, boleh je beli direct dengan kami. Free pos.


Whatsapp kami di 012-7728976.

Diana Ishak
Read more
39 results
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart