Lapar selepas ambik GC Plus?

ย 

.

Ada sesiapa yang berasa semakin lapar selepas ambil GC Plus?

Ok kami nak tanya, what are you eating to satisfy your hunger?
Sebab, increase appetite adalah rare case untuk pengguna GC Plus kerana objective GC Plus memang to suppress appetite.
Bila anda terasa lebih lapar selepas ambil GC Plus, ada banyak kemungkinan, tapi 2 faktor utama yang biasanya contribute to mana-mana hunger feeling are :

1. Badan kurang zat besi.
2. You satisfy your hunger with makanan yang tak diperlukan oleh badan.

Pengambilan makanan yang banyak zat besi akan mengurangkan hormon leptin dalam badan. Hormon leptin adalah hormon lapar. Bila zat besi kurang dlm badan, hormon leptin akan meningkat dan ini membuatan anda sentiasa rasa lapar.

Dalam keadaan lapar, otak akan bagi signal โ€“ LAPAR.
Otak takkan bagi signal apa yang perlu dimakan. Badan mungkin perlukan protein, atau CHO atau trace elements. Malangnya dalam keadaan lapar, kita tend to makan apa saja. Dan selalunya makanan itu tak diperlukan oleh badan pun (usually makan fast food/junk food). Disebabkan apa yang kita makan tu badan tak perlukan, maka badan akan sentiasa ask for more. Sebab itulah anda sentiasa rasa nak makan.

Dalam keadaan badan obese sekalipun, kalau anda makan proper amount of all elements, anda takkan rasa lapar dengan kerap. NEVER. That is a proven scientific research. Trace elemens yang cukup dalam badan akan membuatkan badan berfungsi dengan betul dan reduce body weights.

Another point, kadang-kadang kelaparan boleh disebabkan oleh organisma dalam badan alami perubahan dengan kehadiran GC Plus. They try to adapt. In this case you can take 6 capsules sekaligus.

Diana Ishak
Read more

Apa itu Weight Loss Plateu?

.ย 

WEIGHT LOSS PLATEAU.
.
Ini suatu keadaan yang sangat menakutkan kepada semua yang sedang berdiet. Kerana kita membayangkan berat akan semakin turun, turun dan turun. Sebenarnya dalam mana-mana program weight loss, weight loss plateau memang berlaku.
.
Weight loss plateau atau 'berat tak berganjak'
is caused by 3 main factors :
.
๐Ÿ‹ Youโ€™re Losing Fat and Gaining Muscle
Kalau penimbang adalah satu-satunya benda yang korang gunakan untuk ukur berat badan, itu silap. Sebab penimbang tak membuatkan korang benar-benar tahu apa yang berlaku pada lemak badan dan jisim otot. Sebab tu penting untuk ambil berat body fat. Ada kemungkinan lemak dah turun, dalam masa yang sama otot meningkat (GC Plus menambah jisim otot). Kesannya, tiada perubahan dalam berat badan. Itulah sebabnya kenapa korang perlu ukur bukan sahaja berat badan, tetapi lemak badan. Dengan cara ini korang dapat tengok samaada penurunan berat badan memang benar-benar berhenti atau sebenarnya lemak masih menunjukkan penurunan tapi oleh kerana kehilangan lemak hampir sama dengan kadar penambahan otot, maka berat nampak tak berganjak pasa skala penimbang.
.
๐Ÿ‹ Body fat memang dah rendah
Lemak badan dah memang berkurang. Korang tak sedar sebab badan korang berat pada otot.
.
๐Ÿ‹ Metabolisme perlahan
Kalau kalori berkurangan dengan cara terlalu drastik (tahan lapar), badan menghantar mesej bahawa ia sedang diancam kebuluran. Jadi, badan akan berhenti terus membakar lemak keraan nak simpan tenaga. Jadi, jangan sengaja berlapar!
.
๐Ÿ‹ Badan kurang zat
Pastikan walau dalam keadaan berdiet, korang masih makan makanan yang cukup nutrient. Kerana kalau badan tak cukup zat, berat tetap susah nak turun.
.
Diana Ishak
Read more

GC Plus TIDAK menyebabkan buasir.

ย .

PILES/BUASIR.
.
Ada pengguna GC Plus tanya samada GC Plus boleh menyebabkan buasir akibat kekerapan buang air besar.
The answer is VERY UNLIKELY, kerana :
.
๐ŸŽถ buasir hanya akan berlaku kalau sembelit dan meneran. Sedangkan pengguna GC Plus takkan dapat sembelit kerana GC Plus can ease bowel movement.
.
๐ŸŽถ dalam GC Plus ada bawang putih. Bawang putih boleh digunakan sebagai supositori untuk menghilangkan buasir.
.
๐ŸŽถ GC Plus juga ada halia. Halia pun penawar buasir.
.
๐ŸŽถ Atau, kalau rasa was-was, boleh cuba ambil Nutrijuice. Sebab madu, lemon dan apple dipercayai menjadi penawar baik untuk buasir. Dalam Nutrijuice ada campuran ni.
.

Diana Ishak
Read more

LAPAR atau BOSAN?

ย 

.ย 

Kebanyakkan dari kita makan sebab bosan, bukan sebab lapar.
Dan ramai yang makan sebab "sekarang waktu makan", bukan sebab lapar.
Contohnya, lunch hour.
Sedangkan pagi tadi dah makan heavy breakfast, masih lagi kenyang. Tapi disebabkan dah terbiasa dengan rutin "sekarang waktu lunch" maka kita 'paksa' perut untuk terima makanan.
Tak perlu macam tu sebenarnya. Makan bila lapar adalah yang terbaik. Tapi jangan tunggu sampai terlalu lapar baru nak cari makanan sebab ini akan buatkan korang makan apa saja. Kena blaja kenalpasti antara lapar dan bosan, ok?

Diana Ishak
Read more

Sama tapi berbeza?

ย 

.ย 

Ini akak nak bagi contoh kenapa 2 orang yang mempunyai berat badan yang sama tak semestinya boleh muat baju yang bersize sama. Haaaaaa...pelik tak?
.
Cuba tengok gambar ni.
Ini adalah gambaran 2 orang yang mempunyai berat badan yang sama tapi seorang ada body fat yang lebih tinggi dari yang satu lagi.
.
Inilah yang GC Plus buat pada badan korang.
GC Plus TAK AKAN buatkan badan korang jadi kurus (kerempeng) tapi akan bantu dapatkan berat badan yang ideal.
Berat badan yang ideal adalah berat badan yang sihat - bermakna selain dari bantu korang dapat berat badan yang sewajar dengan ketinggian, ia juga bantu mengurangkan body fat. Sebab tu ada certain cases di mana pengguna GC Plus kata berat tak nampak kurang banyak tapi seluar lama semua dah boleh pakai semula.
Macamana boleh jadi macam ni?
.
Ini adalah kerana GC Plus menambahkan jisim otot.
Bila jisim otot bertambah, metabolisme akan meningkat.
Metabolisme yang meningkat akan membakar lebih lemak.
Otot membuatkan badan lebih fit.
Lemak membuatkan badan nampak fat.
Beza, kan?
.

Diana Ishak
Read more

Beza di antara KURUS dan BERAT IDEAL

ย 

.ย 

Cuba tengok gambar ni.
Hampir sama, kan? Tapi sebenarnya tak serupa.
Kalau tengok betul-betul, ada perbezaan yang SANGAT SEDIKIT pada bentuk badan mereka. Masing-masing dah slim tapi masih ada yang rasa badan tak cukup slim. Kenapa jadi macam ni?
.
Ada beza di antara KURUS dan BERAT IDEAL.
Kebanyakkan orang aim untuk kurus.
Dan mereka menilai KURUS dengan - boleh pakai jeans size 24, boleh pakai baju size XS, pinggang secekak, dan muka runcing.
Selagi tak capai 'piawaian' ni, maka ia belum lagi digelar KURUS.
Oh lagi satu, walaupun dah cecah piawaian tu, kadang-kadang ia tetap belum boleh digelar kurus sekiranya ada orang lain yang lebih kurus dari tu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.
.
Piawaian korang tu SALAH!
.
Berat ideal adalah berat sihat.
Selalunya ideal weight range adalah sekitar 10kg.
Bermakna sekiranya tinggi korang 155cm, ideal weight adalah sekitar 45kg-55kg.
45kg kelihatan kurus dan lansing.
Tapi tak bermakna 54kg itu gemuk.
Masing-masing masih lagi berada dalam skala berat yang sihat.
Jadi kenapa mesti berhempas-pulas untuk menampakkan diri sangat-sangat kurus?
.
Being skinny doesnโ€™t make a person beautiful. Begitu juga dengan memiliki big boobs or curves. Bukan semua yang berpunggung besar dan berpayudara besar itu gorgeous. Just pastikan berat badan korang ideal - you will get not only healthy but hawttt!
.

Diana Ishak
Read more

Kaitan diabetis dengan berat badan

ย 

ย .

Apa kaitan diabetis dengan berat badan?
.
๐Ÿฅ— Mengawal berat badan adalah sangat penting especially kepada yang mengidap diabetes jenis 2.
.
๐Ÿฅ— Membawa berat badan yang berlebihan menjadikan kandungan gula dalam darah susah dikawal.
.
๐Ÿฅ— 80 peratus pesakit diabetes jenis 2 mempunyai berat badan berlebihan.
.
๐Ÿฅ— Berat badan yang berkurangan boleh membuatkan paras gula darah juga menurun โ€“ good news to you!
.
Jadi, dengan menurunkan berat badan, pengidap diabetis bukan saja dapat kuruskan badan tapi dapat juga menurunkan kandungan gula dalam darah.
.
Diana Ishak
Read more

Cheat day

ย 

.


Pernah dengar tak orang dok kata "Ahad is my cheat day. So boleh makan apa saja".
.
Jangan murung kalau "termakan" junk food atau fast food sekali seminggu. Badan kita takkan kurus hanya kerana kita eat clean 1 hari. Macam tu jugak dengan gemuk. Badan takkan gemuk kalau kita cheat makan burger 1 kali dalam seminggu.
.
Berat badan hanya akan berubah kalau kita buat sesuatu secara rutin. Bukan itu jam bersenam, itu jam kau turun 3kg. Kadang-kadang bersenam 3 hari belum tentu turun 1kg. Semuanya perlu rutin dan konsisten. Cubalah konsisten ambil GC Plus tiap-tiap hari. Dan kurangkan minum/makan manis. Fast food hadkan kepada sekali saja seminggu. Konfem cepat badan korang turun. Tak bersenam pun takpe!
.

Diana Ishak
Read more

Skala tahap kelaparan

ย 

ย .

Gunakan skala ini untuk test tahap kelaparan korang.
Caranya :
.
1. Kalau rasa lapar, minum air 1-2 gelas dulu. Tunggu 2 minit.
2. Kalau dah tak rasa lapar, itu maknanya korang cuma haus.
3. Tapi kalau masih rasa lapar, test dulu tahap kelaparan ikut skala.
.
Ambil langkah-langkah awal untuk elakkan dari berada pada no,bor 1-2 dan 6-7.
Kalau skala korang ada pada 3-5, maknanya metabolisme badan dalam keadaan stabil.
.

Diana Ishak
Read more

Formula berat badan ideal

ย 

ย .

No, dalam empat bulan korang dah mati.
.
Tanpa makanan, badan manusia boleh bertahan kira-kira tiga minggu.
Tanpa air, badan manusia hanya boleh bertahan kira-kira 100 jam.
Kalau takde makanan mana nak datang tenaga untuk bersenam?
Tanpa makanan, badan korang hanya tinggal kulit dan tulang. Otot pun boleh hilang.
Sebab tu pentingnya makanan.
Nak badan yang ideal, formulanya = 30% pergerakan + 70% makanan.
Sebab tu lah Kevin Zahri cakap, bersenam belum tentu boleh kuruskan badan tapi kalau jaga diet memang boleh kurus.
.
Korang masih boleh bersenam.
Sebab bersenam melepaskan endorfin yang akan membuatkan korang rasa (feeling) lebih baik.
Tapi tolong jangan berlapar โ€“ itu adalah cara yang paling teruk dan buruk untuk turunkan berat badan yang biasanya korang akan berakhir dengan kegemukan jugak.
.
YANG PASTI JANGAN STOP MINUM AIR!!
.
Benda paling dan paling betul adalah RASA DAN NILAI dulu samada korang memamg betul-betul lapar atau cuma haus je.
Sebab, badan akan hantar isyarat kelaparan bila ia lapar dan dahaga.
Setiap kali korang rasa lapar, cuba minum satu atau dua gelas lepas tu tunggu kejap kira-kira 2 minit.
Kalau masih lapar, maknanya korang memang lapar.
Kalau tak, maknanya korang sebenarnya haus je.
.

Diana Ishak
Read more

Bukti nombor pada skala penimbang bukanlah pengukur berat badan sebenar kita.

ย 

ย .

Numbers on a scale means nothing! The real issue is your body fat.
.
Cuba tengok gambar ni.
Semua wanita ni miliki berat badan yang sama.
Tapi ada yang nampak gempal, ada yang nampak ideal ada yang nampak kurus.
.
Ini adalah bukti nombor pada skala penimbang bukanlah pengukur berat badan sebenar kita.
Ia adalah gabungan berat lemak + berat tulang + berat otot + berat air.
Yang kita nak hilangkan adalah berat lemak sahaja.
.
Ada sorang pengguna GC Plus kata, there is only a 2kg difference between her starting and current weight, but her body composition change COMPLETELY!
.
PLEASEEEEEE STOP GETTING HUNG UP ON THE NUMBER ON THE SCALE!
PLEASE STOP THINKING YOUR WEIGHT EQUALS YOUR PROGRESS AND FOR THE LOVE OF EVERYTHING PLEASE STOP LETTING YOR WEIGHT HAVE ANY AFFECT WHATSOEVER ON YOUR SELF ESTEEM.
.
Sebab tu kami always mintak pengguna GC Plus ambil berat lemak badan sebelum guna GC Plus atau ambil ukuran pinggang. Sebab ada possibility berat badan tak turun banyak sebab otot bertambah. Tapi bila otot bertambah bermakna lemak juga semakin berkurang. Sebab tu ukuran pinggang penting.
.

Diana Ishak
Read more

Mitos tentang diet

ย 

ย .

Asal sebut perkataan KURUS je, kita akan terbayangkan JANGAN MAKAN BANYAK-BANYAK.
.
SALAH!
.
Makan enam kali sehari lebih menstabilkan tahap tenaga badan. Ia juga membantu mengekalkan kelaparan yang boleh menghalang kita daripada makan berlebihan.
.
Caranya?
.
Makanlah setiap tiga jam. Disebakan nak pastikan supaya larat makan setiap 3 jam, maka korang kena rancang berapa banyak nak makan setiap kali makan. Buat jadual.
Makan makanan pertama dalam masa satu jam selepas bangun. Rancang baki lima hidangan lagi sewajarnya.
Contohnya, kalau dah biasa sarapan pagi pukul 6 pagi, maknanya next meal adalah pukul 9 pagi, tengah hari 12, lepas tu 3 petang, 6 petang dan 9 malam. Ikut jadual ni.
.
Dah tau sehari nak makan 6 kali, pastikan setiap hidangan saiznya kecil. Gagal untuk mengurangkan saiz hidangan adalah salah satu kesilapan yang paling biasa dibuat. Pastikan setiap hidangan ada sumber protein dan serat/fiber. 2 jenis nutrien ni penting untuk program penurunan berat badan kerana nutrien ni memberi rasa kenyang. Sumber protein yang baik termasuk ayam, ikan, daging tanpa lemak, telur, keju rendah lemak, kekacang manakala serat ada dalam semua sayur-sayuran dan buah-buahan.
.

Diana Ishak
Read more
83 results
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart